Войските на Киев напускат Дебалцево, стотици се предават

Украинските войски се изтеглят от Дебалцево, съобщи украинският депутат и командир на батальона "Донбас" Семьон Семьонченко. Стотици войници на Киев се предават
Изтеглянето става „организирано и по план“, въпреки опитите на бунтовниците да го възпрепятстват, твърди Семьонченко, цитиран от РИА Новости.

В профила си във Фейсбук той добавя, че "врагът се опитва да пресече пътищата ни и да предотврати изтеглянето на войските".

Според пресслужбата на сепаратистите, цитирана от Ройтерс, стотици украински правителствени войници се предават в Дебалцево заедно с оръжията си. Според бунтовниците, до момента няколкостотин души са се предали.

"Войските на украинските въоръжени сили са демотивирани, командирите си тръгват, а мобилната връзка е невъзможна, защото комуникационната кула беше взривена“, заявиха опълченците, цитирани от Газета.Ру и "Фокус".

Стратегическият град Дебалцево през последните седмици е най-горещата точка на фронтовата линия. Вчера украинската армия призна за първи път, че няколко от нейните части са обкръжени в града, където се водиха ожесточени боеве.

По-рано днес американският вицепрезидент Джо Байдън осъди нарушенията на примирието в Украйна, украинският държавен глава Петро Порошенко поиска оръжия, a Владимир Путин призова властите в Киев да не спират украинските войници в Дебалцево да сложат оръжие.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини