СОУ "Васил Левски" почете днес своя патрон

Директорът на СОУ "Васил Левски" Антон Иванов

СОУ "Васил Левски" почете днес своя патрон. Събитието събра в двора на училището тази сутрин ученици, учители, представители на други учебни заведения, както и ръководството на Община Димитровград. 

Изпълнения на малките музиканти от Детския духов оркестър, рецитал на децата от ЦДГ №1 и официални слова включваше програмата.

"С признателност и почит вече 54 години на този ден се прекланяме пред делото на българската светиня - Левски, който ни завеща мечтата за силна България", каза в словото си директорът на СОУ-то Антон Иванов.

Наше задължение е да предадем на идните поколения посланията на Апостола на свободата. Хората, които ще продължат да оценят историята и онова, което направи Левски,неговите идеи за чиста и свята република, подчерта в изказването си кметът Иво Димов.

Нека да сведем глави в памет на тази велика личност, която и до днес живее в сърцата ни! - с тези думи задочно послание отправи председателят на ОбС Стефан Димитров, който изпрати поздравителен адрес.

Мероприятието започна с вдигане на националното знаме и знаменосци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Рецитал за Левски бяха подготвили децата и преподавателите от ЦДГ №1

Наше задължение е да предадем на идните поколения посланията на Апостола на свободата, подчерта в словото си пред присъстващите Иво Димов
Детският духов оркестър също се включи в отбелязването на патрона на училището
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини