Нов медал за димитровградския борец Димитър Иванов в държавното първенство

За втора поредна година възпитаникът на СК по борба Димитър Иванов кат. (61 кг.) завоюва сребърен медал при мъжете на Държавното лично първенство.

В срещите си до финала Митко нямаше проблеми, а в схватка за златото се изправи срещу по-опитния Стефан Иванов от "НСА-Академик". Димитровградчанинът загуби по точки в атрактивен и равностоен двубой. Преди две седмици Димитър Иванов стана убедителен шампион при юношите и целите му през годината са добро класиране на европейското и световно първенства за тази възраст.                                                      

При жените Виктория Бобева (кат.58 кг.) на финала се изправи срещу Мими Христова от „Левски”, която е европейска шампионка за девойк и и бронзова медалистка за жени от първенството на Европа. Двете състезателки не успяха да си отбележат техническа точка, получиха по едно предупреждение и по допълнителни показатели победата бе за Мими Христова. Вики Бобева продължава подготовка за международни участия през годината.

В държавното първенство Спортен клуб по борба-Димитровград получи от Българската федерация по борба купа за комплексен победител за всички възрастови групи от Държавните лично-отборни шампионати през изминалата 2014 година.

Спортен клуб по борба-Димитровград получи от Българската федерация по борба купа за комплексен победител за всички възрастови групи от Държавните лично-отборни шампионати през изминалата 2014 г.
Вики Бобева /в ляво/ на почетната стълбичка

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини