Никога не е късно да станеш... художник

Искали ли сте някога да станете художник? Курсове във Великобритания могат да сбъднат мечтата ви.

Аз съм активен човек, казва Сали Уайт, собственичка на хотел, а от една година и художник. Ако имам малко останало свободно време, рисувам.

54-годишната жена вярва, че решимостта и отдадеността са ключът към превръщането и в художник на този късен етап от живота и. На тази възраст усещаш как времето галопира, затова трябва да се възползваш от всяка възможност, казва Уайт. Управлението на хотела и, направата на дизайнерски завеси и разходката на семейния кокершпаньол отнемат много от времето и. Така че ако искам да рисувам, не мога да си позволя само да говоря за това, трябва и да направя нещо, казва тя.

Уайт, която е работила като мениджър по продажбите в Liberty преди да прекара 30 години като интериорен и продуктов дизайнер, е включила рисуването в списъка си с новогодишни резолюции за 2014. Това е нещо, което съм искала цял живот, обяснява тя. Като дете непрекъснато рисувах и създавах разни неща, но завърших география. Не съжалявам, но винаги съм искала да се занимавам с изкуство.

След като тя вече не намира работата си с текстила за достатъчно креативна, Уайт се записва на едногодишен курс по рисуване в местния център по изкуствата. През лятото завършва 3 други курса, организирани от Училище по изкуствата в Корнуол. Тя определя обучението като интензивно. Върнах се с толкова много знания и умения, ентусиазирано казва Уайт.

Сега тя се е включила в курс на училището, който изисква от нея да присъства на уроци веднъж на 8 седмици. Много ми харесва, казва Уайт. Курсът ми дава интелектуално и техническо разбиране за изкуството. Защото, ако сте усвоили само техническите познания, ще се изчерпите откъм идеи.

Уайт, чийто картини са вдъхновени от природата, винаги има идея какво да нарисува. Пейзажите и отразяват не само наученото от курсовете, но и познанията и по география. Поглеждам към нещо в природата и си мисля, о, да, аз знам как работи то, казва тя.

За следващата сесия на Училището по изкуства, Уайт има за задача да нарисува най-голямото платно, което е в състояние да се побере в колата и.

Черпейки вдъхновение от пейзажа в Оксфордшир, тя е създала диптих, изобразяващ дрян и замръзнала вода. На друго платно съм изобразила магарешки бодил, израстващ и самотен. Знам, че това мое начинание ще се превърне в стахотно хоби, кава тя и добавя, че е уверена в себе си и че крайния резултат не е от значение.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини