Засегнаха проблеми в димитровградските градини на семинар на КТ Подкрепа

Актуални проблеми в детските градини бяха поставени на срещата днес в зала "Гросето" пред шефа на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова

Възможно ли е в детските градини в Община Димитровград да бъдат въведени делегирани бюджети и защо на учителите в там не се изплащат лекторски часове. Тези и други актуални въпроси поставиха по време на среща с ръководството на Синдиката на бълг. учители към КТ "Подкрепа" преподаватели от Димитровград.

За участие в обучението в зала "Гросето" тук пристигнаха председателят на Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа" Юлиян Петров, заедно със зам.председателя Георги Шошев и юриста към синдиката Владимир Стойчев.На срещата присъства и шефът на Хуманитарния отдел в Община Димитровград Антоанета Шаркова.

Преподаватели и членове на синдиката поставиха въпроса и за неизплатените към момента допълнителни средства за работа с деца със специални образователни потребности. Това изискване е залегнало в подписания в началото на годината анекс към Колективен трудов договор (КТД) с работодателя Община Димитровград, припомни Костадинка Ангелова от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" - Димитровград.

Темите, които засегна семинара, организиран от КТ "Подкрепа" бяха свързани с формирането на работната заплата и промяна при нарастването на минималната работна заплата, пенсионирането на учители и служители, синдикални права и задължения.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Председателят на Синдикат "Образование" към КТ Подкрепа Юлиян Петров, заедно със зам.председателя Георги Шошев бяха в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини