28 точки разглежда на сесия Общински съвет-Димитровград

ОбС-Димитровград заседава днес в зала "Гросето"

Редовното си мартенско заседание провежда днес Общински съвет -Димитровград, като ще бъдат разгледани в дневния ред 28 докладни

Първата точка е свързана с приемането на План за действие на община Димитровград в изпълнение на областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация. Той има за цел подкрепа на интеграционните политики за период 2015 – 2017 г. цели устойчивост и нагледни резултати, чрез преодоляване на изолацията и интегрирането в обществото на хора от малцинствени групи. Насочен е към подобряване на адаптивността  и качеството на живот на целевите групи, нуждаещи се от социална подкрепа.

Общинарите ще обсъждат и трансформирането на Социален учебно-професионален център в  Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост заради предстоящо закриване през тази година на голяма част от СУПЦ-тата в страната.

Местните парламентаристи ще трябва да решат дали да учеличат числеността на персонала в ОП „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана” с три щатни бройки. Ще се дискутира и отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти през 2014 г. 

Заради подводен теч, който непрекъснато избива и пълни помещението на пенсионерския клуб в с. Долно Белево е предложено изменение на две решения. Темата за МБАЛ "Св.Екатерина" ще бъде обект на дискусии в последните две точки от дневния ред.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини