Мая Манолова готви закон за частния фалит

Депутатът от БСП Мая Манолова предвижда да внесе закон за частния фалит. Това обяви самата тя по НоваТВ. Депутатите в парламента, в това число и ГЕРБ, вече подкрепиха на първо четене нейно предложение за промени в Закона за частните съдебни изпълнители.

 „Вчера постигнахме много голяма победа - която е на гражданите, срещу монопола и частните съдебни изпълнители, срещу банките, топлофикациите, мобилни оператори, които събират вземанията си с частни съдебни изпълнители", заяви Мая Манолова. Въпреки подкрепата за Закона за частните съдебни изпълнители на първо четене, тя подчерта, че от ГЕРБ са отхвърлили промените в ГПК.

 „Много често заради едно задължение, събирано през частния съдебен изпълнител, без гражданинът даже да разбере, че е обект на принудително изпълнение, една сутрин се събужда със запорирано трудово възнаграждение, сметки, даже и с изнесени за продажба имоти", обясни Мая Манолова.

 С промените в Закона частните съдебни изпълнители няма да могат да начисляват такси, които са по-големи от дълга. „Обмислям между първо и второ четене да предложа таксите да не могат да надвишават половината от задължението", обясни Манолова. За нея обаче най-важно е да бъдат подкрепени промените в ГПК.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини