Без промени в числеността на Синята зона и без общински вестник

Местният парламент отхвърли идеята за общински вестник и промени в числеността на "Паркинги и гаражи".

Местният парламент в Димитровград отхвърли днес докладната на Иво Димов за промени в числеността на Общинското предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана".Кметът предлагаше персонала, ангажиран със Синята зона да се увеличи с три бройки.

По време на дискусията в залата стана ясно, че всъщност се касае за трима души, които са назначени на граждански договор в предприятието. При една проверка ще се окаже, че са извън закона, затова нещата трябва да са регламентирани, коментира Димов.

Не бе одобрена и идеята за финансиране издаването на общински вестник в Димитровград, като средствата са от бюджета. Това предложение дава в докладна Стефан Димитров, който днес отсъства от сесията.

Преди седмица пред журналисти той коментира, че администрацията има нужда от такова издание, което ще стига до жителите на малките населени места без интернет. След дълги и бурни дебати колко ще струва издаването на вестника, дали има или не нужда от него и в кой мандат да бъде реализирана идеята, съветниците не подкрепиха докладната.16 общинари бяха "за", 5-ма - "против", а 7 гласуваха "въздържал се". 

По време на днешното мартенско заседание бе оттеглена докладната за предоставяне на финансови средства за подготовката на боркинята Виктория Бобева по настояване на вносителя Стефан Димитров.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини