Вторият пилот на Джърмануингс преживявал развален годеж

Хронология на необяснимите действия на Лубиц

Вторият пилот на Джърмануънгс, който разби самолета с още 149 души на борда е получавал психиатрична консултация чак до катастрофата, пишат германски издания днес.

Вече бе съобщено, че той прекъснал обучението си през 2008 г. заради депресия.

Германският вестник Bild съобщи, че Андреас Лубиц бил в "криза на отношенията" с приятелката си седмици преди катастрофата и вероятно се борел да се справи с раздяла.

Твърди се, че Лубиц е бил сгоден и щял да се жени следващата година. 

Новата информация за живота на Лубиц се появи часове, след като полицията започна четиричасовия обиск на апартамента му, в който казват, че е живял с приятелката си.

Разследващите отказаха да разкрият подробности за това, което са намерили, но съобщиха че няма намерено предсмъртно писмо. 

Вчера шефът на Лубиц призна, че той се е пронимъкнал през "мрежата за сигурност" и не е трябвало да лети. Бил е фитнес фанатик. Страдал от депресия и "прегаряне", което не му позволило да расте в кариерата си.

Но, невероятно, той е преминал всички психологически тестове и е счетен за годен да лети.

Ръководителят на Lufthansa, която е собственик на нискобюджетната авиокомпания, повтърди преминаването на Лубиц през тестовете, което доведе до опустошителните последици.

"Пилотът е преминал всички тестове, всички медицински прегледи," каза той. "Той е бил 100 процента годен да лети без ограничения".

В Lufthansa има система за докладване, когато екипажа докладва - без да бъде наказван - собствените си проблеми, и те могат да докладват за проблемите на другите, каквото и да е наказание, поясняват от авиокомпанията.

Междувременно британски медии публикуваха информация относно работата на профайлъри, които изследват мимиката и поведението на пилота, за да установят дали той е показвал склонност към масово убийство.

Психолог каза, че е Лубиц е действал като "американския училищен стрелец", който извърши зверство и след това се самоуби. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини