"Хора за хората" събира танцьори на Лазаровден

Лазаровден ще празнува в събота НЧ "Христо Ботев"- Димитровград

Общоградската инициатива "Хора за хората" тази седмица ще се проведе в събота - 4 април, вместо в неделя, както досега. Причината е празника Лазаровден, който  организира НЧ "Христо Ботев 1902" -Димитровград. Той започнва в 12:00 часа, а хорото ще е веднага след него.

В събота, 4 април на сцената на площад "България" ще се изяват танцьорите от читалището, групи за хора "Тракия", а също и детския танцов ансамбъл "Тракия".

Участие ще вземат Вокална група при Н.Ч "Христо Ботев-1902", Мария Писарова и Миглена Димитрова.

Ще гостуват изпълнители от Група за народни хора "Ритъм",кв.Черноконево и танцова група"Ритми" -Дългопол, разказа председателят на читалището Ирина Костадинова.

Спазвайки традицията ще бъдат организирани два детски конкурса - най-красив лазарски венец и съвременна лазарска носия. От читалището канят димитровградчани да се присъединят към празника.

От читалището споделиха, че интерес към празника за Лазаровден в Димитровград са проявили от предаването "По първи петли" по Българско национално радио. От там са се свързали със самодейците, като са поискали да анонсират мероприятието тази събота. И екип на телевизия "Дестинация БГ" се очаква да уважи инициативата на НЧ "Христо Ботев".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини