НАП запорира и хотелите на Цветан Василев

Националната агенция за приходите продължава да запорира фирми, свързани с банкера Цветан Василев. На 1 април НАП е запорирала хотелите на намиращия се в Сърбия банкер, обединени във веригата „Сана спейс“, съобщи в. „Преса“.

Запорирани са акциите на компанията собственик на веригата – „Корси маунтин рисорт“. Постановлението е издадено от публичния изпълнител Мария Попова.

В „Сана спейс“ влизат 4-звездният СПА хотел в Хисаря с капацитет 100 легла, част от петзвездния комплекс „Сана парк“ в Св. св. Константин и Елена (39 апартамента), 3-звездният хотел „Глициния“ в Златни пясъци (66 легла), 4-звездният „Белмонт“ в Пампорово (146 легла), „Вила Калина“ в Банско и две къщи в Боженци.

До момента НАП е наложила запори на 11 дружества, свързани с Василев – БТК, „Дунарит“, „НУРТС България“, „Бромак“, „Фина-Ц“, ТЦ-ИМЕ и др. Акцията започна, след като стана ясно, че белгиецът с руски паспорт Пиер Луврие придобива за 1 евро шест стратегически компании на банкера – БТК, мултиплексите НУРТС и „Фърст диджитал“, военните заводи „Дунарит“ и „Авионамс“, пийпълметричната агенция „Гарб“.

Преди седмица Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на сделките и поиска документи от въпросните дружества, включително от ТВ 7, ГАРБ и хотелската верига „Сана спейс“.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини