Пролетта идва за Великден

Още от днес се очаква времето да започне да се подобрява, а температурите бавно да се покачват. Прогнозите на синоптиците за мрачен и дъждовен април до този момент се сбъднаха. Но предстоят топли и слънчеви дни.

 От утре дъждовете ще отстъпят място на слънцето, предаде репортер на БГНЕС.

До Разпети петък – 10 април, температурите ще се повишават с по градус-два, а слънцето все по-често ще си пробива път през облаците. За четвъртък и петък синоптиците предвиждат максималните температури да бъдат между 8 и 12 градуса, на места в страната и по-високи. Сутрешните температури ще останат около 0 градуса, по високите полета на Западна България ще бъдат и отрицателни, но близки до нулата.

От 11 април – събота, времето ще се стабилизира и температурите ще скочат с около 5 градуса, като очакваните максимални стойности за деня преди Великден – Велика събота, са между 16 и 20 градуса, на места и по-високи. Ще бъде и слънчево над цялата страна. Сутрешните температури през великденските дни ще бъдат положителни до 5-8 градуса. Навръх Великден ще бъде по-топло от времето в събота, като максималните температури ще се покачат с още 1-2 градуса, но ще се появят облаци на места в страната. Максималните температури ще бъдат около и над 20 градуса.

 През втория ден от Великден – понеделник – 13 април, времето ще се задържи топло и пролетно. От вторник се очаква леко захлаждане с превалявания от дъжд, но температурите ще бъдат обичайните за април. Зимата не се очаква да ни изненадва повече поне до края на месеца.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини