Поставиха финал на проекта за център "Дъга" в Черноконево

Ръководителят на проекта Ивелина Златева отчете свършеното

Финалът на проекта, свързан с работата на Центъра за настаняване от семеен тип "Дъга" в Черноковено бе поставен днес. На заключителна среща в зала "Гросето" отчет за стореното в рамките на разработката направи ръководителят му Ивелина Златева.

Проектът бе насочен към създаване на устойчив модел на социална услуга, като част от нея бе работа с деца с увреждания. В центъра в момента живеят 12 деца и младежи в риск и 1 дете от общността, посочи Златева. Капацитетът на центъра е 14 места.

При подбора на персонала от 13 души е осигурена трайна заетост. 11 от одобрените лица са били безработни, регистрирани в Бюрото по труда.

Задоволството си от развитието на този тип социална услуга в Общината изрази кметът Иво Димов, който откри срещата. Той посочи, че предстои тази дейност да стане делегирана от държавата.

Припомни, че Общината работи и по нови два проекта, свързани с изграждането на Център за временно настаняване и Центъра за настаняване на възрастни хора. Това ще стане след отваряне на мярките на новите оперативни програми.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини