40 докладни разглеждат на сесия днес димитровградските общинари

Редовна априлска сесия ще проведе днес Общински съвет-Димитровград

40 точки ще разгледа на редовната си априлска сесия днес Общински съвет - Димитровград. Сред тях са две докладни за разкриване на клубове на хората от третата възраст в селата Странско и Крум. Общинарите ще умуват и над постъпило предложение за присъждане на специалната награда „За принос в областта на културата”  на художничката Павлина Копано, която от няколко години живее в Турция.

Нова наредба за управление на отпадъците на територията на община Димитровград предстои да разгледат съветниците на днешната сесия. Ако бъде приета тя ще отмени изцяло Наредба №17 за условията и реда за намаляване на замърсяването от излезли от употреба моторни превозни средства на територията на община Димитровград, приета с решение от 2005г.

Друго предложение е за определяне на цени за търговска дейност и атракционни съоръжения в зона „Център”, което цели изравняване на таксите за тротоарно право в зона „Център” и І зона  за периода 01.05.2015г.-31.12.2015 г. заради продължаващата икономическа криза. 

Възстановяване на уличното осветление по ул. „Васил Друмев”, в района на фабрика „Пролет”, за придобиване на Паметник на съветската армия при евентуалното му демонтиране и за продажба на недвижим имот в землището на с. Сталево са сред предложенията на председателя на ОбС Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини