Приеха декларация за разкриване на митническо бюро в Димитровград

Декларация до министъра на финансите приеха днес общинарите в Димитровград. П

Декларация до министъра на финансите приеха днес общинарите в Димитровград. Така те изразяват готовност и искане за разкриване на митническо бюро на територията на Димитровград и по точно в района на товарна гара Север в кв."Марийно". Там се очаква да бъде осъществена инвестицията на международния консорциум за изграждане на логистичния център, за която се заговори миналото лято.

Предложението бе на Тодор Ташев (Да за Димитровград), който се мотивира, че разкриването на такова бюро ще помогне на бизнеса и ще бъде достатъчно натоварено като дейност. Ташев дава идея на същото място да се осъществява и проверката на пощенските пратки. Припомни, че в Димитровград съществуваше такова бюро преди да започне ремонта на ЖП линията, но то бе закрито.

"Да не слагаме тигана преди да сме хванали рибата", коментира в залата Веселин Милев от ГЕРБ и предложи на Ташев да оттегли докладната си, докато започне реалната реализация на инвестицията. Намеси се и кметът Иво Димов, който заяви, че разкриването на митнически пункт няма нищо общо с условието на инвеститорите, които искат да градят Логистичен център край кв."Марийно"

"Бъдете сигурни, че ако се реализира тази инвестиция, Агенция "Митници" ще пристигнат сами тук и без вашата декларация и без да залагат това в бюджета си", заяви Димов. Той не даде подробности за хода на сделката към момента. "Нека първо да се случи това, да бъдем здрави и тогава", лаконично коментира кметът.

Декларацията бе подкрепена от 21 общинари от общо гласували в зала 29 съветници

След предложение за прекратяване на дебатите, докладната на Ташев получи подкрепата на 21 съветници от общо гласували 29 общинари и се прие.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини