Успехи за димитровградските волейболистки в три шампионата

Отново успехи за младите надежди на волейбола в Димитровград

Успехи записаха волейболистките на димитровградския клуб в три възрасти през почивните дни. Момичетата до 13г. изиграха две срещи с отборите на Приморско и домакините от Казанлък, които са за разпределение на 1-во - 3-то място в региона. Момичетата загубиха и двете си срещи, но те вече се класираха на държавните финали, които ще се проведат през месец юни.

Девойките младша възраст пътуваха до Етрополе, за да играят в квалификационен турнир. Първоначално загубиха мача с домакините, а после наваксаха пасив от 2 гейма и спечелиха с 3:2 срещата си срещу „Ахил волей“- София. Само първият отбор продължава за зоналното първенство, а момичета на треньора Петър Ташев се класираха на второ място.

Отлично представяне имаха момичета до 12 години. На провелия се регионален шампионат те се класираха на 2-ро място от общо 8 отбора. В първият ден записаха победа и загуба от домакините „Верея волей“- Стара Загора. Възпитаничките на треньора Александър Дафинов трябваше да играят с победителя в другата група „Казанлък волей“.

Те спечелиха 1-ят гейм с 25:15, загубиха вторият, а в тайбрекът се наложиха категорично с 15:8 точки. Стигна се отново до среща с отбора на „Верея волей“, които победиха отбора на Царево с 2:0.

След слабо начало, първият гейм беше за домакините. Димитровградските момичета се мобилизираха и спечелиха убедително с 25:14 точки вторият гейм. В тайбрекът водеха играта през цялото време и при 13:12 точки имаха възможност да победят, но в крайна сметка спечелиха домакините с 16:14 точки. Отборът ни се класира за държавни финали в края на май месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини