Съдебен изпълнител присвоил 1,9 млн. лв. от длъжници. Преглед на печата

24 часа"

Съдебен изпълнител присвоил 1,9 млн. лв. от длъжници

Частният съдебен изпълнител от Пловдив Атанас Атанасов е присвоил 1 915 559 лв. от специални сметки, в които са се превеждали пари от разпродажба на имоти на длъжници за удовлетворяване на кредиторите им. Това съобщи окръжната прокуратура в града, след като внесе в съда обвинителния акт срещу Атанасов.

Освен за крупната сума, прибрана от него в периода от 2006 до 2011 г., той е обвинен и за нарушаване на служебните си задължения при разпределяне на средствата между взискателите, както и за укрити данъци за 19 536 лв.

„Труд"

„Елит Петрол" отмъкнат в последната секунда

След скандала с преоформените индивидуални депозити в КТБ, отново под носа на държавата, квесторите на фалиралата КТБ са заличили учредените в полза на банката обезпечения на „Елит Петрол" и то само ден преди да влязат новите синдици.

Цветан Василев и ортакът му Гриша Ганчев не спират да пързалят държавата, въпреки твърденията на банкера-беглец, че всички били „в заговор" срещу него, а той бил света вода ненапита.

„Стандарт"

2 категории пенсии за полицаи и военни

Въвеждането на категория труд и за работещите в системата на МВР и отбраната е най-новата идея за пенсионна реформа в силовите министерства. Предложението е направено от синдикатите, научи "Стандарт". Представителите на КНСБ и "Подкрепа" развили идеята си в събота вечерта, когато премиерът Бойко Борисов събрал на специална среща по темата профсъюзите и вицетата си Ивайло Калфин и Румяна Бъчварова.

„Монитор"

10 бона за показания менте

"Въпросното лице взима пари от обвиняемия и му намира човек, който да свидетелства в негова полза. След време обаче иска още пари, за да продължи да лъже пред съда. Ако обвиняемият откаже, то свидетелят си променя показанията. Тогава цената е двойна, за да си ги оттегли", обясниха схемата представители на държавното обвинение. По време на дела те са пращали копие от протоколите на компетентните органи, но до присъди за лъжесвидетелстване така и не се стигало. В най-лошия случай се налагал повторен разпит на свидетеля.

 
Източник: questona.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини