В Димитровград организират ден на доброто

Ден на доброто организира в Димитровград фондация  "Искам бебе" и кметството на село Каснаково. Инициативата ще се проведе на 8 август, събота и е в подкрепа на всички двойки от Община Димитровград, които имат репродуктивни проблеми.

Това обявиха на среща с медиите днес регионалният представител на фондация "Искам бебе" Антоанета Стефанова и кметът на Каснаково Тодор Атанасов. И двама са пряко свързани с каузата на фондацията. Тони вече 8 години се бори да сбъдне мечтата си за дете. Кметът на Каснаково 12 години чака рожбата си. Преди година се появява дъщеря му Ивана.

И двамата са категорични, че за борбата на една двойка да има дете се говори много малко. Хората се страхуват да споделят, а това е най-важната причина да организираме този ден, сподели Антоанета Стефанова.

Интициаторите разказаха, че Деня на доброто ще започне в 10:30 часа с молебен  в храм "Св.Димитър" за всички чакани и родени бебета.

От 11:00 часа  в черпилня "Татко Барба" до църквата ще гостуват представители на фондация "Искам бебе" и фондация "Майки за донорство". Ще има психолози и специалисти, с които присъстващите могат да споделят проблеми и въпроси.

От 17:00 часа се организира разходка до село Каснаково. За желаещите да се присъединят има организиран превоз до селото, който тръгва в 16:30 от Спортна зала "Младост".

Деня на доброто ще бъде съпроводен от благотворителен базар - "Ангелска чудотворница" в Каснаково, средствата от него ще отидат за подпомагане на двойки от Община Димитровград. В програмата участие ще вземе и Теос Меджик, ще има и много изненади, увериха организаторите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини