Убитата англичанка към приятели: Непознат ме заплашва

67-годишната британка Джанет Бенет, която беше изнасилена, зверски убита и запалена в ямболското село Маломир, е била заплашвана от мъж още с появяването си в българското село, съобщава британския “Дейли мейл” в обширен материал, посветен на трагедията.

Джанет и съпругът й са се преместили у нас преди 2 месеца от турския град Алтинкум, въпреки съветите на техни общи познати да не го правят, заради престъпността у нас. 

"Доста британци напуснаха Алтинкум и се преместиха в България – много от хората го правят заради по-евтиния живот", споделя пред вестника приятел на Джанет. 

"Тя беше прекрасен, прекрасен човек. Това беше жена, която се грижеше за себе си”, допълва той и продължи: "Тя ми изпращаше есемеси, в които ми казваше, че непознат човек я преследва дори като отива до магазина. И понеже тя не му обръщала внимание, той почнал да я заплашва. И ме питаше какво да прави", казва мъжът.

Британският вестник отбелязва, че за убийството е задържан 40-годишният ром Иван Георгиев, който се е препитавал с бране на грозде. Мъжът на убитата Джанет пък бил приет за кратко в болница, след като изпаднал в шок от случилото се.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини