Мъж от Сталево събира пари за бъбречна трансплантация

Вече 4 години Николай Делчев от димитровградското село Сталево събира средства за трансплантация на бъбрек. От ноември 2012 г. е на хемодиализа. Бъбречната му недостатъчност се появила внезапно, без 45-годишният мъж да е имал проблеми преди това. Лекарите обясняват болестта с високото кръвно налягане от което страдал.

"От три години съм в списъка за транспланации, чакам ред, но кога ще дойде - незнам", разказва Николай. Надява се да събере пари за операция. В Турция за тази цел са нужни 100 000 лв., у нас не знае колко ще му струва трансплантацията. 

"Така нито мога да работя, нито да се чувствам полезен, хемодиализата оставя без сили, половин човек си", разказва още 45-годишният мъж. Преди болестта се е занимавал с отглеждане на животни. После ги прехвърлил на сестра си.

Повече от година има открита банкова сметка за набиране на средства. До момента по нея са постъпили едва 500 лв. Той няма на кого да разчита,  живее в Сталево заедно с майка си с минимални средства.

"Дано да има хора да помогнат, знам, че трудно и всеки си има проблеми, но не спирам да вярвам", споделя още се Николай. Казва също, че го крепи вярата в Бог. "Ако не съм вярвал в Господ, досега щях да си отида от този свят", завършва той.

Банковата сметка на Николай Делчев Делчев:

IBAN: BG73 CECB 9790 1051 1222 00

Банка ЦКБ -клон Хасково

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини