Реформаторите отстъпиха на ДПС секретарското място в ОИК-Димитровград

Реформаторският блок отстъпи на ДПС мястото на секретар в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград. Днес се проведоха втори по ред консултации за съставяне на ОИК, по време на които бе оформен и състава й. При първата среща в понеделник и двете партии предложиха свои фаворит за позицията. Днес отстъпки направи Катя Панева от Реформаторския блок, която заяви, че формацията е с много добри резултати на последните избори, но ще направи компромис, за да няма конфликти.

За председател е предложен Димитър Гавазов (ГЕРБ), зам .председател Михаил Георгиев (БСП), секретар - Филиз Ахмед (ДПС). В ОИК като членове се издигат Добромир Якимов (ГЕРБ), Божидар Туртов (ГЕРБ), Бойчо Бойчев (БСП), Велина Бончева (Патриотичен фронт), Десислава Костова (България без цензура), Антония Славова (Реформаторски блок), Румен Гъбов (Атака), Антония Делчева (АБВ).

Окончателното решение за състава на ОИК -Димитровград ще вземе Централната избирателна комисия (ЦИК) вероятно в края на следващата седмица, поясни секретарят на Общината Венета Стоименова. Посочи, че към 19 септември се очаква да се проведе среща за оформяне състава и на секционните избирателни комисии в Димитровград.

Кметът Иво Димов информира, че върви подготовката на местните избори в Общината. Козметичен ремонт е направен на помещенията в зала "Гросето", където ще заседава Общинската избиратерлна комисия. До месец освежаване бъде извършено и на секциите по селата, които се нуждаят от реконструкция.

Очаква между 91 и 93 да бъдат секциите в Община Димитровград. Сперд промените, в три села няма да има пряк избор на кмет - Светлина, Райново и Великан, защото жителите им са под 100 души и ще бъдат назначени наместници.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини