Нова книга представя Леко Славов в родното Меричлери

    Нова книга ще представи в петък, 11 септември от 18:30 часа в читалището в Меричлери историкът, журналист и литератор Леко Славов. Тя носи заглавието "Личности и събития на ХХ век" и събира в себе си 24 литературно- исторически очерци, публикувани в местния печат преди 15 години.

    Във фокуса на книгата са известни писатели като Лев Толстой, Антон Чехов, Максим Горки, Джек Лондон и Ърнест Хемингуей. Включени са и политици и държавници като Ленин, Сталин, Ганди, Хитлер, Рузвелт, Горбачов, а също и мислители като Ницше и Фройд. 

    "Това са личности, които може би не приемаме, но не можем да ги изолираме от историята", коментира творбата си Леко Славов. Книгата е свързана с историята и нуждата от това, хората да имат някаква памет за архитектите на всяка промяна, допълва той.

    Въведението към творбата е направил акад.Васил Гюзелев, който определя книгата като любопитно и полезно за хората четиво. Представянето в Меричлери ще направи Росен Петров. 

    "Избрах премиерата да бъде в Меричлери, защото това е моя роден град, а в библиотеката там за пръв път започнах да чета", пояснява авторът.

    Славов има зад гърба си още пет книги, представляващи исторически очерци, есета и разкази. Първата от тях е издадена през 1987 година със заглавие "Хроника на една младост".

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини