"Звездица" се завърна от гостуване в Полша

    Димитровградският ансамбъл "Звездица" се завърна от 9-дневно гостуване в полския град Рибник. Танцьорите на Антония и Веселин Иванови участваха в 15 -те  Международни дни на танца "Ансамбъл Пжигода и приятели". Детската група и камерен състав към ансамбъла изнесоха шест концерта, направиха дефиле и кратко представяне на прием при кмета на Рибник. 

    На танцовия форум "Звездица" се е представила с 4 различни танцови програми от 20 до 40 минути, разказа Антония Иванова. Полските деца са били очаровани от танците "Снежко", "Кукли" и "Кукери", а също и останалите гостуващи състави Полша, Чехия и Румъния, наблюдавали изпълненията на сцената. "Пирински камерен, "Луди млади", "Варненски камерен", "Джиновски смесен танц", "Джиновски камерен танц", "Пролетна китка", "Пролетни детски игри" и "На мегдана" е включвала програмата на "Звездица" в Полша.

    Паралелно с това, домакините са организирали и различни забавления на гостите от 4-те държави, а също и туристически обиколки из Рибник и Краков, солните мини във Величка, двореца  и зоопарка във Пшчина. Припомняме, че това лято танцьорите имаха турне и в Унгария. До дни на "Звездица" им предстои поредното издание на Панаира на занаятите в Димитровград.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини