Спипаха 27 т. незаконен дизел в Хасково и Димитровград

27 тона дизелово гориво без документи разкриха и задържаха мобилни митнически групи в Хасковска област в три бензиностанции и цистерна.

До незаконният дизел в бензиностанциите инспекторите от митницата стигнали след като са проследили цистерната, превозваща горивото към една от тях.

В две бензиностанции в Хасково и една в Димитровград са открити общо 22 тона дизелово гориво. В цистерната, пътуваща към една от бензиностанциите, митничарите открили още 5 тона дизелово гориво. Лабораторната проба, взета от служители на „Контрол качество на течни горива" към Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, показва, че в горивото няма изискуемият биокомпонент и доказва, че представените документи не са за открития в обектите дизел, за който всъщност няма никакви редовни документи.

В едната бензиностанция в Хасково нивомерната система не е била пломбирана, а собствениците на  тази в Димитровград изобщо не са счели за необходимо на обекта им да има такава.

Горивото е задържано. Съставени са актове и тече срокът за съставяне на наказателно постановление, което ще определи точния размер на глобата. Според закона обаче тя може да е в двойния размер на дължимия акциз и равностойността на горивото.

М.Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини