Заличиха от листите кандидати за съветници и за селски кмет в Димитровград

Двама кандидати за общински съветници е заличила от листите на две политически формации Общинската избирателна комисия в Димитровград с решения с днешна дата. Причината е писмо от ЦИК, с което се уведомява, че е направена проверка в ГРАО. Според нея, кандидатите на БСП - Ганка Георгиева и на НФСБ - Иван Пенев нямат постоянен и настоящ адрес на територията на България, а пребивават в чужбина. Отново с решение от днес е заличена регистрацията на Атанас Касев като кандидат за кмет на село Върбица, издигнат от БДЦ. Причината е, че настоящия му адрес е в чужбина.

В ОИК са постъпили и първите за тази предизборна кампания жалби. Те са от коалиция "Да за Димитровград" и техния представител Цанко Сталев. Според едната от тях, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич Марин Маринов е водил предизборна агитация при откриването на поетичния празник „Доброслов“ миналата събота. От коалицията твърдят, че събитието е организирано с общински пари и не би следвало да има агитация там. Общинската избирателна комисия е отхвърлила жалбата като неоснователна, защото няма нарушение на Изборния кодекс.

В другия подаден сигнал се твърди, че регистрирани кандидати за кметове на села в Общината използват мобилни телефони и карти, представени им от кметството като служебни. По този въпрос Общинската избирателна комисия е предизвикала проверка и е отправила запитване към временния кмет на Общината Светослав Стойков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини