Адвокат Гергана Кръстева е новият председател на ОбС -Димитровград

Изображение 1 от 11

    Адвокат Гергана Кръстева е новият председател на ОбС -Димитровград. Кръстева бе подкрепена от 32-мата общински съветници, които единодушно я избраха на първата за този мандат сесия в зала "Гросето". От залата отсъстваше само Стефан Димитров от групата на "Да за Димитровград".

    Гергана Кръстева бе и единственото предложение за шеф на местния парламент, което направи сесийната група на ГЕРБ. Одобрена бе 5-членна временна комисия по избора на председател Юлиян Семерджиев. За преброители бяха избрани най-младите съветници в новия ОбС - Атанаска Иванова и Мартин Колев.

    Преди гласуването за председател на ОбС заседанието води най-възрастният общинар -Митю Вълчев от групата на ГЕРБ.  Заседанието започна с поименно представяне на новите съветници и официално обявяване на изборните резултати от шефа на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов.

    В залата присъства и новият областен управител на Хасково Станислав Дечев, който откри първата сесия. Той прочете тържествената клетва, която общинарите повториха. Пожела повече и ползотворна работа на Общински съвет-Димитровград през новия мандат.Заклеха се и кметовете на кметства, както и Иво Димов в качеството му на новоизбран кмет.

    Градоначалникът  заяви, че през новия мандат предстои много работа, тъй като периода е един от най-важните от създаването на Димитровград.

    "Мисля, че заедно можем да направим така, че след 4 години при приключване на мандата да се гордеем с това, което сме направили. Вярвам, че противоречията и боричканията в местния парламент от предния мандат са минало", заяви Димов. И добави, че вярва в общите възможности на всички за каузата Димитровград и неговите жители.

    Иметата на новите съветници и кметове по селата - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини