Ало измамници звънят на пожар, двама „изгоряха“

Телефонни измамници успяха да преметнат двама възрастни от Димитровград. Въпреки предупрежденията, че от две седмици из Хасковски регион вилнее група „ало“ терористи, явно информацията трудно достига до таргет групата им-старците и те продължават да стават техни жертви.

Поредните два случая са от този вторник. При единият от тях жертва на телефонните обирджии стана 79-годишна жена. Но домашния си телефон тя получила обаждане от лице, което й съобщило, че нейн близък е претърпял произшествие в пожар. За лечението му били нужни средства. Час след разговора, старицата слязла пред блока си на улица „П.Берон” и предала 1000 лева на непозната за нея жена.

При същата схема, същия ден е измамен и 70-годишен димитровградчанин. Уговорката при предаването на парите била да остави 2050 лева в пощенската си кутия на жилището си на улица „Хан Аспарух”. Мъжът чинно се подчинил и оставил парите в плик в кутията. В последствие и двамата измамени се усетили и подали сигнал в полицията. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини