Иво Димов посети първото за 2016 г. бебе в Димитровград

    Комплект сребърни монети, плюшена играчка и цветя поднесе на майката на първото за 2016 г. бебе кметът Иво Димов. На Ивановден той посети местното родилно отделение, където вчера плоплака момиченцето Евгения. То тежи 3 150 кг и е дълго 50 см.

    Майката на първото бебе е от Димитровград. За 36-годишната Елена Динева това е второ раждане. Малката Евгения има сестричка - Силвия, която е на 8 години. Семейството си пожелава бебето да е живо и здраво. Жената избрала да роди в тукашното АГО, защото се доверява на специалистите тук и не е привърженик на раждането на друго място. Първото си дете димитровградчанката също е родила тук.

    "Предпочитам първото бебе да е момиченце, защото мисля, че годината ще е по-успешна, заяви градоначалникът. Той пожела на малката да расте жива и здрава, и да носи радост и късмет. И припомни на родилката възможността да получи еднократна финансова помощ от Общината в размер на една минимална работна заплата при подаване на нужните документи. 62 000 лв. е отделила Общината за този вид подпомагане през 2015 година. Димов поднесе торта на екипа на АГО към МБАЛ "Св.Екатерина".

    Видео репортаж - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини