Професионалната гимназия почете своя патрон Асен Златаров

    Патронен празник има днес единствената Професионална гимназия в Димитровград "Проф.д-р Асен Златаров". 16 февруари е рожденната дата на проф.Златаров, който е основоположник на биохимията у нас, оратор, автор на литературни статии, стихове и лирична проза.

    В двора на училището се проведе кратко тържество тази сутрин. Поднесени бяха цветя пред паметната плоча с лика на Златаров. Слово по случай празника произнесе директорът на училището Румяна Монева.

    "Гордеем се с нашата професионална гимназия, дала десетки поколения достойни млади хора и професионалисти в своята област. Символ на духовността и храм на знанието- златаровската гимназия не спира да събужда стремеж към себереализиране и успешно утре. Променяме настоящето, за да изграждаме бъдещето", подчерта Монева.

    Директорът се към учениците и преподавателите в гимназията с пожелание да обичат България и Златаров и да не правят кариера с тази обич.

    След тържеството последва състезание в козметичния салон на училището. В 17 часа в КДК е предвидена среща по темата за професионалното образование.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини