Гимназисти набраха дрехи и обувки за пет бедни деца

    Успешно приключи благотворителната акция на десетокласници от Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" в Димитровград. Те набраха голямо количество дрехи, обувки и учебни помагала за пет бедни деца от село Зидарово, Община Созопол. Те не могат да ходят на училище, защото няма какво да облекат.

    За социално слабото семейство класната г-жа Граматикова научила от тв репортаж. Споделила с гимназистите и те решили да организират акцията в рамките на една седмица. Свързали се с майката от Зидарово, която обяснила от какво имат нужда децата.

    В нея се включили всички ученици от гимназията. Дарение са направили и двата отбора, участници в състезанието "Забавна математика", като са се отказали от наградите си. Днес дрехите, обувките и помагалата бяха сортирани и опасовани от 10 а, а утре ще бъдат изпатени до изпадналото в нужна семейство.

    Инициаторите са убедени, че трябва да има подобни акции сред младите хора, в които всеки да помогне с каквото може. "Никой не е застрахован, че такова нещо няма да му се случи в живота", споделят учениците. И благодарят на всеки, станал съпричастен към каузата.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини