Набират заявления по нова схема "Обучения и заетост" в Бюрото по труда

Агенцията по заетостта стартира схема „Обучения и заетост“ за безработни лица на възраст над 29 години. От 25 март 2016 г. в Бюрото по труда в Димитровград всеки работодател може да заяви своето желание за наемането на работници по схемата, информират от Бюрото по труда в Димитровград. От там допълват, че първия етап стартира на 25 март 2016 г. За него е осигурен бюджет от 8 100 000 лева за трудови възнаграждения на безработни лица над 29 години.Изискването е да са регистрирани в Бюрото по труда.

Във втория етап на заявилите участие безработни над 29-годишна възраст ще им бъде осигурена възможност за обучение и преквалификация, а след това и заетост. Общата стойност на схемата „Обучения и заетост” за двата етапа е 81 млн. лв.

Приоритетните целеви групи ще бъдат безработни лица с основно или по-ниско образование или такива продължително безработни с регистрация на трудовата борса от 12 и повече месеца. Новата схема ще обхваща и безработни лица на възраст над 54 г. Най-малко половината от наетите лица при един работодател трябва да са от някоя от горепосочените приоритетни целеви групи.

Всички безработни над 29-годишна възраст, включително., могат да кандидатстват, като подадат заявление за участие в Бюрото по труда. На всяко регистрирано безработно лице над 29 -годишна възраст ще бъде изготвен индивидуален план за действие, който съдържа стъпките, за постигане на конкретни цели за определен период от време, уверяват от Агенцията по заетостта. Повече подробности по програмата - потърсете в Бюрото по труда в Димитровград на адрес: бул."Раковски" №13 - запад.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини