Делян Балев за атентатите в Брюксел: Случи се нещо, от което всеки европеец се бои !

Възпитаникът на Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" Делян Балев бе един от тримата димитровградски ученици, оказали се близо до днешните атентати в Брюксел. Потърсихме Делян за мнението му за случващото се в сърцето на Европа и впечатленията от събитията там. Ето какво сподели той:

Посещението ни в Брюксел бе организирано от офиса на евродепутата Светослав Малинов по инициативата "Европейско междучасие". Бе организиран конкурс , победителите от който заминават за 2 дни в столицата на Белгия като целта бе посещение на Европейския парламент и Парламентариума. Определено Брюксел остави незабравими спомени и изживявания с другите ни връстници , участвали в конкурса, от различни краища на страната . Посетихме много от забележителностите , които са се превърнали в символи както на Белгия , така и на Европа.

Днес обаче се случи нещо, от което всеки европеец се бои . На летището и в метрото на града са се състояли атентати . Ние първоначално не бяхме информирани. Случило се е точно , когато нашият самолет бе готов да излети, а всички пътници бяха заели своите места. Казаха ни за случилото се в момента , в който пристигнахме на летище София. Никой не можеше да повярва ... След излитането ни са били забранени всички полети за и от Брюксел. Атентатите са били на другото летище и в метрото. Определено новината ни шокира всички . Никой не го е очаквал , защото Белгия е изключително развита страна с добра вътрешна сигурност.

На всички институции бяха разположени много добре оборудвани спецчасти като охранители - пред парламента , пред Парламентариума, на летищата... и все пак се случи. Това означава и че ние - като активни граждани на Европа имаме отговорност да я запазим. Това за съжаление не е първият атентат. Европейските общности трябва да се замислят. Защото едно от най-големите приемущества на Европа се състои в това , че европейските граждани могат да се движат свободно, да комуникират помежду си и да се развиват в по-горяма степен и в чужбина. Но каква полза от това , ако живеят в страх от случващото се ?

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини