Журналист представи книги с пътеписи, предания и легенди

    Три свои творби представи в Клуба на дейците на културата в Димитровград снощи журналистът от БНР Румен Стоичков. "Преди забравата", "Из стръмнините на България" и "Някъде там" са техните заглавия. Книгите описват страстта на водещия на "Нощен хоризонт" - природата и дават представа за красотите на България.

    "Из стръмнините на България” съдържа 75 публикации и 450 цветни снимки. В книгата са си дали среща преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище.

    В „Преди забравата”,  от 2012г., са поместени 75 негови публикации, разказващи предимно за малки населени места в България, както и за българските етноси в съседните страни. Повечето от творбите му тук са поместени във вестниците „Новинар”, „Сега”, ”Стандарт”, „Експрес”, „Седмичен труд” и т.н.

    Третата книга - "Някъде там" съдържа пътеписи, легенди и няколко интервюта, съхранени в Златния фонд на БНР.

    През 2015 година Румен Стоичков бе номиниран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите за приза „Пазител на традициите 2015” и спечели наградата на жури и публиката в категория „Личност”.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини