Пет хасковски фирми с наградите на КРИБ за социална отговорност

    Пет фирми, който работят на територията на Хасково, получиха грамотите си за социално-отговорни компании, партньори на общината в 4-тото издание на наградите, учредени от регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/.

    Номинираните от местната администрация са „Каменица“ АД, ЕВН-България-район Хасково, „ПИМ“ ООД, „Донидо“ АД и „Еском“ ООД. На управителите и представителите на отличените компании грамотите връчи зам.-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков. „Капиталът на бизнеса са не само парите, капиталът на бизнеса са хората, капитал е и доверието. Затова призовавам бизнеса да продължава да има своята социална отговорност, да допринася колкото се може повече за развитието на нашето общество“, посочи в обръщението си заместник-председателят на КРИБ.

    Кметът на Хасково Добри Беливанов също поздрави компаниите и отбеляза техния принос в развитието на общината. „Вие сте основния двигател, който дава икономическия облик на нашата община“, каза в обръщението си кметът и подчерта, че общината е отворена за всеки, който желае да инвестира на територията на Хасково. Добри Беливанов увери бизнеса, че общинската администрация е готова да помага на фирмите за развитието и просперитета на района.

    Освен областния център Хасково, всички останали 10 общини на Хасковска област отличиха своите социални партньори сред бизнеса в различни категории - за инвестиции, за най-голяма сума платени данъци, за благотворителност, за работа и подпомагане в областта на спорта и културата. номинирани бяха общо 33 компании.

    Една от най-големите компании в хасковския регион „Неохим“ АД получи за четвърти път награда от община Димитровград.

    Две болници също бяха отличени тази година като основен социално отговорен партньор на общината. МБАЛ Свиленград беше сред петте компании, поличили признанието на община Свиленград, а сред отличените от Любимец е Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация.

    Основната клетка на обществото е данъкоплатецът, а за развитието на обществото е предприемачът. Една община е като акционерно дружество на данъкоплатците в нея, Общинският съвет е Управителния съвет на това дружество, а кметът би трябвало да е само изпълнителят на решенията за развитието на това АД. Заявих тази формула още в първия си мандат като кмет преди 12 години и в Свиленград продължаваме да доказваме , че тя работи“, посочи градоначалникът на пограничната община инж. Георги Манолов.

    Общините и предприемачите, които присъстваха на церемонията по връчването на наградите, бяха поздравени и от заместник-председателя на НС Иван Иванов. В обръщението си към представителите на компаниите той отбеляза, че полиците са им длъжници и има още върху какво да се потрудят. Това са сферите на съдебната система и справедливостта, създаването на работеща администрация с облекчени процедури за инвеститорите и за създаването на необходимите на бизнеса кадри. В заключение Иван Иванов отправи послание към фирмите: Правете бизнес, но мислете и за хората, защото без тях няма смисъл!

    Четвъртата церемония беше открита и закрита от председателя на Конфедерацията в Хасково и учредител на наградите Стефан Димитров. „Хасковска област е на кръстопът и затова има много потенциал за развитие. Бизнесът в една община може да направи така, че тя да има подем“, подчерта Димитров и като пример за добро взаимодействие между мастната власт и бизнеса той посочи Свиленград.

    За първи път тази година регионалната структура на КРИБ връчи и две специални награди - на "Каменица" АД  и на "Глобъл Линк" ООД. 

    По време на срещата стана ясно, че инициативата за връчването на награди на компании за социалното им партньорство с общините, тръгнала от Хасково, ще се разрасне и наградите ще станат национални.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини