Двама димитровградчани в националното ръководство на Съюза на тракийските дружества

Двама димитровградчани бяха избрани във Върховния комитет на Съюза на тракийските дружества в България по време на изборна конференция, проведена преди дни в София. Това са председателят на тукашното Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" Тодор Каваков и адвокат Десислава Костова. Последната влиза като член на Върховния комитет в качеството й на физическо лице.

"За нашето Тракийско дружество, наброяващо близо 150 души това е голям успех", коментира Десислава Костова. Тя разказа, че групата от 50 души от Димитровград се е включила в мълчаливо шествие на Съюза на тракийските дружества в България, което е призовало българския парламент и турската държава да признаят геноцида над тракийските българи.

Пред турското посолство в столицата протестиращите са поискали защита на моралните и имуществени права на наследниците на бежанците от Тракия и Мала Азия и обединение на гражданското общество и държавните институции в името на националното единение, националната идентичност и националните ценности. Приета е била декларация, която е била връчена на посланика на Холандия, тъй като в момента тази държава председателства Европейския съюз.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини