Адвокат от Димитровград издаде "Поглед към историята на Тракийския младежки съюз"

Публикацията на Десислава Костова за историята на Тракийския младежки съюз

"Поглед към историята на Тракийския младежки съюз" издаде преди дни адвокатът от Димитровград Десислава Костова, която е председател на организацията в Димитровград и зам.председател на тракийската младежка структура в национален мащаб.

Публикацията цели да изкара наяве значими факти от миналото на Тракийския младежки съюз, който е част от структурата на Тракийското дружество и никога не е фигурирал като самостоятелна организация.

Според Костова, книжният труд е предизвикателство към онези, които имат афинитет към историята на България и към съдбата на тракийските българи. Публикацията засяга и мястото на младите тракийци в обществено-политическия живот, както в миналото, така и сега.

Идеята ми е чрез изданието да накарам младите хора да станат по -активни, да търсим диалог и да решаваме проблемите си чрез общуване, неко което на този етап ни липсва, поясни председателят на Тракийската младежка структура в Димитровград.

Изданието засяга и теми, свързани с тракийските бежанци, като Ньойския договор и последиците за страната ни. Описано е възникването на младежката структура, участието й в различни инициативи,прекратяване на дейноста й преди 1944 година и възобновяването му след 1989 година. Публикацията е видяла бял свят благодарение финансовата помощ на Тракийско дружество "Капитан Петко войвода" в Димитровград и младежката структура "Станко войвода".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини