"Галаксико" грабна купата на община Бургас в национален танцов конкурс

Купата на Община Бургас за цялостно представяне получи денс център "Галаксико" след участие в 18-тия национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий-денс в Бургас.Танцьорите на хореографа Тихомир Митев са заслужили отличието след участие в четирите състезателни стила и възрастови групи.

На същия консурс стана ясно, че национална стипендия за даровити деца спечели Ива Калицова в стил характерни танци с превъплъщението си в Кармен. Специални статуетки заслужиха зралостниците Ивайло Янев и Ясмин Кирилова за своето последно участие пред бургаска публика.

Специални купи в отделните категории бяха присъдени на балета за хореография и представяне в съответната възрастова категория. В рамките на 4-те дни на фестивала отлично са се представили малките танцьори в стил фрий-денс в категория сола и дуети. Те завоюваха множество всички златни, сребърни и бронзови медали.

Над 50 формации от България са участвали в конкурса в Бургас. Журито е включвало преподаватели, балетни педагози и изтъкнати балетни дейци, уточняват от денс център "Галаксико".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини