"Четирилистна детелина" спечели пролетното надиграване на Езиковата гимназия

Изображение 1 от 20

    Отбор "Четирилестна детелина", съставен от ученици от ЕГ "Д-р Иван Богоров" и ПМГ "Иван Вазов" спечели седмото издание на традиционното пролетно надиграване. То се проведе в Спортна зала "Младост" и бе организирано от Езиковата гимназия в Димитровград.

    Общо 9 отбора от ЕГ "Д-р Иван Богоров", ПМГ "Иван Вазов" и ОУ "Алеко Константинов" се включиха в надиграването. Имаше и отбор на преподавателите от Езиковата.На второ място се класира отбор "Иглика" на ПМГ "Иван Вазов", а трети останаха отбор "Роза" от 11 а клас на Езиковата.

    Най-добър водач на хорото стана Ваня Василева от ОУ "Алеко Константинов", а за най-добър танцьор на финала на хорото бе избран Мартин от Езиковата гимназия.

    Началото на танцовото състезание постави директорът Красимир Кръстев, който пожела успех на участниците. Поздрав поднесоха децата от ЦДГ №1 - "Й.Чанкова" и "Звънче" с оригинални танци. Клуб "Богоровци" бе подготвил изненада за своя ръководител и двигател на пролетното надиграване - преподавателят Стефка Иванова. Тя пък поднесе подарък на участничка, която вече 7 години танцува в пролетното надиграване.

    Журито, което оценаваше изпълнения от различните фолклорни области бе с председател Александър Милушев.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини