Поставят видеонаблюдение на изходите на Димитровград и около Водната кула

    Общината стартира процедура за изграждане на видеонаблюдение на няколко ключови места в Димитровград, съобщи пред медиите днес кметът Иво Димов.

    Предвижда се камери да бъдат поставени на входно -изходните артерии на града. Това са ул."Хасковска" до входа на УСМ, стария мост на река Марица до бившия ПЕК, У-образното кръстовище на бул."Съединение" и бул."Ст.Стамболов", както и моста на река "Марица" до бензиностация "Сиера".

    Наблюдение ще има и в района на ЖП прелеза до южния портал на "Неохим" по пътя за Черногорово и кръстовището на ул."Илинден" и пътя за село Крум.

    В града ще се следи новият ЖП надлез около Водната кула, района на бул."Раковски" пред сградата на Общината и входа на парк "Марица" и ул."З.Зограф" около големите атракции. Последното място е проблемно и имаме много сигнали от граждани за нарушения на обществения ред, каза кметът.

    Целта на наблюдението е да се обхване входно-изходния трафик на града, съобразно изискванията на МВР за предотвратяване на различни криминалния деяния. Изцяло ще се съобразя с предложенията на РУП-Димитровград, каза Димов.

    Посочи, че това е първия етап от въвеждането на видеонаблюдението в града. Предстои да бъде обявена поръчка за доставка и монтаж на техниката. В бюджета на общината са предвидени 30 000 лв. за тази цел, припомни градоначалникът. Според него, до края на годината видеонаблюдението трябва да е факт.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини