Очакват 100 състезатели в мотокрос край Горски извор

    След 7-годишно прекъсване се възстановява състезанието с мотори край димитровградското село Горски извор. То ще се проведе на 11 и 12 юни на пистата край селото над ромската махала, информира кметът Янко Янев. Участие в мотокроса са заявили над 100 състезатели с мотори в пет класа.

    На 11 юни от 15:00 часа започват свободните тренировки. Официалният старт на надпреварата е на 12 юни от 10:00 часа. Преди това организаторите са предвидили водосвет за здраве.

    "Организацията е голяма и трудна, но шоуто си заслужава", коментира още Янко Янев. Припомни, че в Хасково нямаше организиран мотокрос, затова Горски извор се очартава единственото място в областта, където може да се види този екстремен спорт.

    Седмица след състезанието - на 19 юни димитровградското село ще отбележи своя празник с тридневни тържества. Те започват на 17 юни вечерта с дискотека в центъра на Горски извор. На 18 юни от 19:00 часа ще има концерт с участието на Нелина. На 20 юни на параклиса "Св.Дух" ще бъдат раздадени курбани за здраве и благоденствие на жителите на селото.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини