Условна присъда за Стависки

2,5 години условно с 5 години изпитателен срок е присъдата, която получи Максим Стависки за предизвиканата след употреба на алкохол катастрофа и причиняването на смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Съдът отхвърли иска от 2 000 000 лв, предявен от бащата на Мануела Горсова, която все още е в кома след катастрофата. Според решението на съда в Бургас, Стависки трябва да плати по 90 000 лв на родителите на загиналия Петър Петров и 80 000 лв обезщетение за Мануела. Искът на нейната защита беше за 2 милиона лева. Максим Стависки трябва да плати и съдебните разноски на гражданските ищци по делото, които възлизат на 10 400 лева.

Шампионът няма право да управлява МПС в следващите четири години.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок. Прокурор Ангел Георгиев, представител на държавното обвинение каза, че ще се запознае по-подробно с мотивите на съда за условната присъда и след това ще прецени дали ще обжалва.

Адвокатите на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и бащата на пострадалата Мануела Горсова - Красимир Горсов са категорични, че ще обжалват решението на съда.

Защитата на Стависки ще се запознае детайлно с мотивите на съда и тогава ще реши да обжалва. Принципно обаче решението на съда съвпада с тяхното желание присъдата да бъде условна.

"Изнесена присъда, какво да коментирам. Присъдата си е присъда", бяха първите думи на Маским Ставийски след обявяването на условното наказание днес пред Дарик.

"Независимо от иска, казах от първия ден, че съм загрижен за лечението на Мануела и по моите възможности ще помагам за нейното оздравяваме. Това решение не можем да вземем аз или Красимир, това трябва да решат докторите, къде е по-добре, дали трябва. Всичко трябва да се консултира с докторите", категоричен бе Максим.

"Очаквахме да видим какво е решението на съда и се надявахме на едно справедливо решение. Не бихме се наели да коментираме и да поставяме под въпрос тяхното решение. Те са компетентните органи в случая. Оттук нататък процедурата зависи от адвокатите", заяви половинката на Ставийски и президент на БФ Кънки Албена Денкова.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини