Украинският милиардер Жеваго и Сергей Станишев разговарят

Украинският инвеститор и кандидат за купуването на дружеството "Кремиковци" Константин Жеваго влезе в сградата на Министерския съвет за среща с премиера Сергей Станишев.

На влизане той отказа коментари и заяви, че ще говори пред медиите след срещата. Той обаче увери, че ще коментира след срещата с премиера.

Украинският милиардер пристигна преди около час на летището, като и при пристигането си той отказа коментар както за "Кремиковци", така и за бъдещето на ЦСКА.

Според изпълнителният директор на металургичния комбинат Александър Томов само украинският милиардер Константин Жеваго е предложил конкретна оферта за "Кремиковци".

Според него интерес проявява и американската компания "US Steel", която обаче не е предложила конкретна оферта. Вчера нейни представители са огледали завода.

"Кремиковци" не може да чака повече трябва бързо да се намери инвеститор, според него Митал води преговори поне с три фирми.

Александър Томов потвърди, че освен конкретната оферта на фирмата на Константин Жеваго интерес към "Кремиковци" проявяват и другата украинска фирма "Мединвест" и американската "US Steel".

Вчера министърът на икономиката Петър Димитров каза, че единствената фирма от която са получени предварителни гаранционни писма са от Жеваго.

Днес заместник-председателят на КНСБ Валентин Никифоров уточни, че фирмите, с които се преговаря за "Кремиковци" са четири - 2 американски, една европейска и украинската на Жеваго.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини