Garmin nuvifone успя да засенчи IPhone

Най-големият производител на системи за GPS-навигация Garmin неочаквано за мнозина анонсира първия си телефон с GPS, който се оказа директен конкурент и много близък по технически характеристики до iPhone.

Анонсираният nuvifone използва собствена, разработка на Garmin. Той разполага с медиа-плеър, камера, 3.5-инчов сензорен дисплей (точно като iPhone), поддържа GSM / GPRS / EDGE мрежи, WCDMA / HSDPA (!!!) и разполага с вграден GPS модул.

Прес-рилийзът естествено изобилства от гръмовни фрази: "Nuvifone е многофункционално устройство, в което са включени различни услуги и функции. То ще извърши истински пробив в мобилната индустрия. Nuvifone е това, което дълго чакаха потребителите на телефони и GPS системи", заявява Клиф Пембъл, изпълнителният директор на Garmin.

Garmin nuvifone ще се продава с предварително записани в него карти на регионите, в които той ще се разпространява. Потребителите ще могат лесно и бързо да определят названия на улици, заведения и така нататък. Търсенето по т.нар. точки, представляващи интерес (Point of Interest) ще става чрез търсачката Google.

За безопасността на потребителите Garmin са предвидили в nuvifone функция "Where am I?", при активирането на която на екрана се появяват координатите на потребителя, най-близки адреси и кръстовища, болници, полицейски управления и бензиностанции. Също така чрез този телефон ще можете по-лесно да определите вашия автомобил на голям паркинг.

Ще се осигурява още информация за пътния трафик, цените на горива и акции, резултати от спортни състезания, прогноза за времето и местни новини чрез онлайн услугата Garmin Online.


Garmin планират да пуснат на пазара nuvifone през третото тримесечие на тази година. Засега не са уточнени цената на телефона-навигатор, както и евентуални ексклузивни партньори сред мобилните оператори. Очакват се и по-точни спецификации, доколкото в момента дори не е известно дали ще се поддържат европейски GSM мрежи (поне за GPS картите вече е потвърдено, че са налице европейски и дори източноевропейски карти, при това в много големи подробности!).

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини