Прекратиха делото срещу бизнесмени за източване на САПАРД

Софийски градски съд потвърди прекратяването, което е извършено от Софийска градска прокуратура, по делото срещу групата бизнесмени, обвинени в злоупотреба с европари, което бе една от причините Европейската комисия да спре финансирането по програмата САПАРД.

Това каза Светлин Михайлов, председател на СГС, цитиран от Дарик.

След като бяха използвани специални разузнавателни средства, доколкото съм запознат, няма преки или косвени доказателства за участието на основният заподозрян в тази престъпна схема, допълни Михайлов.

Определението е обжалвано и е дадено на втора инстанция, където ще се определи правилността на решенията на СГС, съобщи Светлин Михайлов.

По думите му това е дефектът, с който страната ни не може дълго време да преодолее - насажда се едно мнение, че този човек е извършил престъпление и кой е виновен, че няма присъда, а отговорът е съдебната система.

Съдебната система ще издаде присъда, само ако има достатъчно много доказателства, за да може да се получи справедливото наказание, каза още Михайлов.

Припомняме, става въпрос за аферата, разкрита в началото на 2007 година, която включва попълване на документи за стари машини за хранително-вкусовата промишленост, които се представяли на хартия като нови.

Участници в престъпната схема са седем българи, двама швейцарци и двама германци.

Повдигнатите обвинения са за участие в организирана престъпна група и за документни измами в особено големи размери, представляващи особено тежък случай, както и за пране на пари.

Следствието срещу пернишкия бизнесмен Людмил Стойков беше прекратено през януари тази година, а обвинението беше свалено, поради липса на доказателства за престъпление
Източник: novjivot

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини