Suzuki Kizashi 3 ще бъде основа и на сериен модел

Трети пореден прототип от Suzuki цели да промени имиджа на марката, за да започне да се свързва с по-спортните и луксозни автомобили. Именно с тази цел и компанията представи своя нов концепткар Kizashi 3 по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. Първите два прототипа Kizashi бяха показани съответно във Франкфурт и Токио миналата година, като и трите модела споделят един и същ дизайнерски език.

Зад агресивно стилизираната решетка е поместен 3.5-литров V6 двигател с мощност от 300 к.с. Автомобилът има специални галванизирини цилиндри, развити съвместно с тимовете на Suzuki в моторния спорт и в Световния рали шампионат. А на какво стъпва автомобилът – на 21-инчови колела с по девет спици, обути в нископрофилни гуми, като всичко това също подпомага футуристичния външен вид. Шестстепенна автоматична ръчна трансмисия с педалчета зад волана предоставя идеалната комбинация от спортно усещане и лекота на работа. Металическият "Kizashi Silver" цвят е първият за серията, като предишните модели бяха съответно червен и бял.

Заедно с дебюта на автомобила Suzuki съобщи и за производството на спортен седан, развит на базата на прототипа Kizashi 3. Новият сериен седан, базиращ се на Kizashi, ще трябва да носи тежестта на плещите си да бъде флагмана на Suzuki. В момента се строи и фабриката, в която ще се произвежда спортният седан, което означава, че моделът ще влезе в производство през 2010 година.

Трябва да им се признае на Suzuki, че са се постарали с Kizashi 3, като са направили специален микро-сайт, който има галерия, спецификации, клипове, както и представянето по време на автомобилното изложение в Ню Йорк, та дори и видео на Kizashi 3 в действие.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини