Бургас в траур

Община Бургас обяви 26 март за Ден на траур в памет на трагично загиналите моряци от потъналия в Азовско море кораб "Ванеса".

Отменени са всички празнични събития и инициативи, предвидени за този ден. Концертът "Тракийо моя", организиран по случай Деня на Тракия, също е отменен.

Опелото е в катедралния храм "Св.св. Кирил и Методий".

Седемте моряци от кораба "Ванеса", чиито тела изплуваха в рамките на седмица, ще бъдат погребани на централната алея в бургаския гробищен парк. Организацията и всички разноски са поети от общината.

Преди няколко дни бяха идентифицирани телата на капитана на кораба Мирослав Димитров, боцман Горан Тодоров, боцман Георги Дойнов, на рулевия Тончо Бакалов, на моряка Димо Димов, на моториста Адриан Христов, на рулевия Димитър Чепишев.

Съдебните медици от Бургас направиха реаутопсия на телата на моряците и заявиха, че "на този етап потвърждават диагнозата на колегите ни от Украйна - починали са от удавяне.", съобщи съдебният лекар Галя Милева, цитирана от "Бургас инфо".

До 15 дни щели да излязат хистологичните резултати.

Корабът "Ванеса" потъна на 3 януари при морска буря във водите на Азовско море с 11-членен екипаж на борда - девет българи и един украинец.

Морякът Николай Димитров оцеля, а телата на Петко Мочев и Георги Желев, които бяха непосредствено след трагедията открити, бяха погребани на 16 януари.

Източник: netinfo.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини