Кървава баня със сирачета, Във влака ковчег - късо съединение, в коридорите на БДЖ - също

Поредната кървава драма и скандал в дом за сираци в България.
„Труд":

Педофил застреля сираче от дом в Трън


67-годишният трънчанин Асен Илиев застреля с ловна пушка 15-годишната Лиляна Тодорова, целейки се от ревност в нейна връстница. После сам се гръмна в главата.

Кръвопролитието стана в центъра на Трън, близо до дома за сираци, в който живеели двете момичета. Ранени от сачмите са 12-годишният Емил Павлов и Клара Христова, в която педофилът бил "влюбен".

„Стандарт":

Кървава баня със сирачета


Педофил удави в кръв Трън. 67-годишният Асен Илиев, който е лежал за изнасилване на деца, хладнокръвно екзекутира вчера момиче, рани още две деца и сам си тегли куршума. 15-годишната Лиляна Тодорова почина на място. Връстничката й Клара, която Асен харесвал, и 13-годишният Емил бяха настанени в пернишката болница. Трите деца са сираци от дома в Трън. Касапницата стана пред очите на съучениците им. Педофилът от години тормози децата от дома, казаха трънчани.

Каква е причината за трагедията с влака София-Кардам.

„24 часа":

Във влака ковчег - късо съединение, в коридорите на БДЖ - също


Най-вероятната причина за пожара във влака София-Кардам е късо съединение в електрическата инсталация на шесто купе в кушет-вагона, съобщи вчера зам.главният прокурор Камен Ситнилски.

Две от експертизите за инцидента са готови - на ДОТИ и съдебно медицинската. Чакат се резултатите от още 28.


„Новинар":

Късо съединение запалило влака-убиец


Най-вероятната причина за инцидента в бързия влак София-Кардам, при който загинаха 9 души, е късо съединение в електрическата инсталация на шесто купе в кушет-вагона, съобщи вчера зам. главният прокурор Камен Ситнилски. Две експертизи са готови - тази на ДОТИ и съдебномедицинската, чакат се още 28. Решаващо ще бъде заключението на пожарната експертиза, според Ситнилски. След като тя бъде готова, ще се вземе решение дали ще се проведе следствен експеримент с друг кушет-вагон, който би дал много отговори, обясни Ситнилски.

Месеци след трагедията с кораба „Ванеса" изплуваха нови тела на моряци.

„Стандарт":

Извадиха от морето боцмана на "Ванеса"


Бургас. Още двама удавници от потъналия кораб "Ванеса" изплуваха вчера край брега на украинското село Стругановка. Телата са открити от местни рибари вчера сутринта на миля и половина в морето - съобщиха от "Морска администрация". Единият от загиналите е бил облечен в хидравличен костюм и спасителна жилетка, на която е изписано името на кораба "Ванеса". По информация на пресцентъра на украинското министерство на извънредните ситуации, цитирано от "Фокус", в дрехите е открита личната карта +1035533090 на боцмана Горан Тодоров.

„Труд":

Откриха моряк от "Ванеса"


Украински рибари откриха тяло на моряк от потъналия преди 2 месеца в Азовско море български товарен кораб "Ванеса".

"В дрехите е намерена лична карта с името Горан Дойнов Тодоров, роден на 1 април 1958 г.", съобщи говорителят на Министерството на извънредните ситуации в Киев Игор Крол.

Номерът на документа е 1035533090, допълни Виктор Бездолний, началник на Центъра за регулиране на движението на корабите в Керч, който ръководеше операцията по спасяването на българския екипаж през януари.

Новият стар председател на БАН изненадващо подаде оставка.

„Труд":

Юхновски сдаде поста си в БАН


Председателят на БАН акад. Иван Юхновски подаде оставка вчера след 19 години на поста и само 6 седмици, след като бе избран за четвърти път. Той се мотивира с "вихрилата се срещу него клеветническа кампания в медиите". Оставката му била и знак на протест срещу заплахите и неправилната политика спрямо БАН.

„Дума":

Акад. Юхновски напусна поста

Председателят на БАН акад. Иван Юхновски подаде вчера оставка от заемания от него пост пред Общото събрание (ОС) на БАН. Мъртво мълчание настъпи в залата, след като той прочете обръщението към колегите си.

Мотивите на председателя са вихрилата се много седмици яростна клеветническа кампания в медиите срещу него, ОС и БАН, както и заплахите и неправилната политика срещу академията, насочена към разделяне и противопоставяне на научната общност от университетите и БАН, срещу безпримерното предателство на шепа хора от академията.

Източник: novjivot

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини