Куйович поиска споразумение, прокуратурата отказа

Делото срещу скандалния сърбин в Хасково днес се гледа при закрити врати и при изключителни мерки за сигурност. Информацията за медиите бе спорадична и откъслечна. Според запознати по време на една от почивките Куйович е направил опит да се споразумее с прокуратурата, обвинителите обаче отказали. По закон при споразумение, когато подсъдимият се признае за виновен, съдът е длъжен да му наложи наказание под предвидения в наказателния кодекс минимум. Държавното обвинение в процеса се води от двама магистрати в червени тоги - бившият окръжен прокурор на Хасково Петър Мидов и замокръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

В 8 сутринта днес съдебната палата осъмна блокирана от униформени полицаи и криминалисти. Двете пресечки на "Преслав" и "Врана" бяха блокирани, а улица "Преслав" бе заградена с полицейска линия. От там трябваше да минат конвоите с подсъдимите. Районът, където се строи административният съд и страничните стълбища към втория етаж на ХОС се охраняваха от въоръжени с автомати полицаи. По всички възлови кръстовища в областния град имаше паркирали патрулки. В самата зала имаше служители на съдебната охрана с бронежилетки и със закрепени на гърдите им пистолети.

Подсъдимите бяха докарани поотделно след 10 часа, като всеки от тях освен с белезници на ръцете имаше и пранги и на краката.

Като свидетел по делото, овързан в нещо като усмирителна риза, бе доведен и племеникът на Куйович - Синап Муса Шушаревич. Сред призованите да дават показания бе и хванат с 21-килограмова пратка амфетамин, организирана от Будимир, който е и свидетел по делото с издадените от МВР фалшиви документи за самоличност на Куйович.

Будимир Куйович, бившият митничар Михаил Янков, д-р Николай Писков и Стойко Дойчев са обвинени в наркотрафик, създаване и организиране на престъпна група, както и за притежание на дрога в особено големи размери.

Според обвинението Куйович и съучастниците му са участвали в наркоканал, през който са прехвърлени хероин за близо 7 млн. лева и на амфетамини за още 103 829 лв.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини