Преглед на печата - 28 март


"Куйович блокира Хасково", челно информира днешният брой на "Новинар Юг". Вчера съдът даде ход на делото. Сърбинът иска споразумение с прокуратурата, отказват му.

Друго важно заглавие: Върховния административен съд реши: Общинският съвет остава. Местният парламент в Хасково е законно избран и няма основание да се касират изборите от 28 октомври.

"Закриват 7 школа", е също чело от първа страница. "Христо Ботев", "Алеко Константинов", училището в Болярово и в селата Нова Надежда, Николово, Тракиец и Криво поле ще хлопнат врати наесен.

"Бизнесцентърът на търг за 13 милиона лева", пише още "Новинар". Двете сгради на Бизнесцентъра да бъдат обявени за продажба, иска от Общинския съвет кметът на Общината Георги Иванов.

"Правят вилно селище до тракийски могили, е дописката с адрес Стамболово. Три от най-атрактивните тракийски гробници в Общината вече са достъпни за туристи.

"Хасковска Марица" цитира на челната си страница лидера на местните социалисти Иван Станчев, който призовава: "Да спрем безобразията в БСП". На форума снощи, свикан по препоръка на общопартийната контролна комисия, Станчев определи резултатите от местните избори като трагични за партията.

"Хасковската търговско-промишлена палата обучава мениджъри от Хасково и Кавала", четем още на страни;ците на "Марица". 30 мениджъри на малки предприятия от Хасково и гръцкия град Кавала ще бъдат обучени как бизнесът им да е по-успешен.

"Помагат на безработни за собствен бизнес", това е информация от Симеоновград. Индивидуалните консултации по проекта за подпомагане на малкия бизнес в Общината стартираха този месец, е допълнението към заглавието.

"Митничари се юрнаха по курсове" - дописка с адрес Свиленград. Голяма част от свиленградските митничари са преминали или им предстоят специални обучителни курсове за преквалификация, цитира вестникът началника на митническото звено в града Стефан Марашев.

"Кметът в Баните без заместници", "Продават цигари със стари бандероли на нови цени", "450 милиона лева искат фришоповете" – всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини