Китайци с първия plug-in хибрид

Докато Toyota и General Motors непрекъснато се надпреварват кой ще бъде първият производител, извадил на пазара plug-in хибрид, и всичко това се отразява от медиите, като че ли мнозина забравят за китайската автомобилна индустрия, която също се развива с бързи темпове и върви рамо до рамо с големите играчи в тази сфера.

Досега е ставало дума в някои чужди издания за Китайската академия на науките (CAS) и нейната задача от правителството да развива електрически системи за задвижване. Е сега вече има новини за китайски производител на батерии, който подготвя серия бензиново-електрически хибриди за европейския пазар.

Китайската компания BYD потвърди плановете си да предлага хибриден седан в най-голямата страна в света до края на годината, а след това до две или три години би трябвало да стъпи на европейския пазар. Информацията идва лично от председателя на BYD Уанг Чуанфу, който каза пред репортерите от Automotive News China, че новият хибриден седан ще може да се движи само на електричество в продължение на 110 км.

Чуанфу предрича продажби от около 500 бройки месечно за Китай (или съответно порядъка на 6000 за първата година), но от следващата година бройката трябва да скочи на 2000 (или респективно 24 000 годишно).

Предполага се, че седанът BYD F3 ще бъде най-вероятният модел, който ще бъде оборудван с хибридна система.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини